Савченко не покине «Батьківщину» після своїх гучних заяв, - нардеп

Савченко не покине «Батьківщину» після своїх гучних заяв, - нардеп

Члени Батьківщини дискутують з Надією та погоджуються на тому, «де біле, де чорне».

Народний депутат Надія Савченко не покине партію «Батьківщина» після оголошення голодування та заяву про необхідність створення нової Конституції України. Таку думку висловив нардеп від «Батьківщини» Сергій Євтушок.

У відповідь на питання, чи означають такі гучні заяви Савченко, що вона покине «Батьківщину», він сказав:
«Думаю, що такого не станеться, Надія є членом «Батьківщини», Надія є членом політради партії «Батьківщина», це дуже висока посада».

Щодо того, чи дослухається Надія до думки фракції, Євтушок зазначив: «Мені здається, ми знаходимо спільну думку з Надією, розуміємо де біле, де чорне, розуміємо, що саме так потрібно, а не так, дискутуємо. Надія у нормальному діалозі, відверто».

Оголошення про голодування Надії Савченко Євтушок назвав виявом моральної сторони, адже вона сама була на місце людей, які зараз утримуються у тюрмах Росії.

«Я тільки зараз це почув, абсолютно не бачив прес-конференцію, чи що це. Тому для мене є новиною те, що було включено з її слів. Напевно, вона має право так, як людина, яка сама полонена була, і за яку також боролися, продовжувати боротися і за інших політв’язнів. Вона дійсно не відрізняється від інших полонених, які зараз під тортурами в Росії. Тому вона в такий спосіб висловлює свій протест, і негайно закликає інших боротися. Напевно, це моральна сторона більше в неї спрацьовує», - сказав нардеп.

За його словами, у суспільстві також закінчується терпіння.

«Витує думка про те, що у владі відбувається не те, що декларувалося, по-перше, на Майдані, і абсолютно не те, чого очікувало суспільство після такого потрясіння, коли ми втратили «Небесну сотню». Але такі заклики до радикальних дій, це, напевно, не є основою партійної концепції, ми вбачаємо зовсім інші процеси розвитку. І очевидно, що ми критикуємо, але робимо це конструктивно. Але в той же час Надія, напевно, критикуючи, ще не так досвідчена в політиці , що мала б і альтернативу запропонувати», - переконаний Євтушок.

Він додав, що слова про написання Конституції 100 депутатів викликає запитання, адже зараз у Основному Законі прописано, что зміни до нього можуть бути внесені не менші, ніж 150 депутатами ВР.

«Тому тут вже є певне питання, чому саме 100, а не 150, як прописано Конституцією?», - зазначає нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: