Савченко вважає, що уповноважена вести переговори нарівні з президентом

Савченко вважає, що уповноважена вести переговори нарівні з президентом

Переговори з ватажками бойовиків були потрібні для того, щоб «вивести Мінський процес з тупику», зазначила Савченко

Народний депутат Надія Савченко заявила про результативність переговорів з ватажками бойовиків «ДНР» та «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, з якими домовлялась щодо обміну полоненими.

Про це Савченко розповіла в ефірі Громадського.

За її словами, обмін між бойовиками і Україною буде відбуватися за формулою 1 на 4.

«Ми домовилися про те, що саме така кількість людей може бути обміняна. По списках це виходить 226 з українського боку і 52 людини з боку сепаратистів», — сказала вона.

Депутат пояснила, що тільки така кількість живих є підтвердженою.

При цьому називати тих, хто здійснить обмін, Савченко відмовилась. Не назвала вона і конкретних термінів.

«Ці домовленості реалізовуватимуть ті, в кого не залишиться вибору їх не реалізовувати. Якби я знала конкретні терміни, я б їх вам все одно не назвала. Бо дурню пів-роботи не показують», — зазначила вона.

На її переконання, переговори з ватажками бойовиків були потрібні для того, щоб «вивести Мінський процес з тупику».

«Я намагалася посилити їх, розірвати це коло, в якому вони зайшли в тупик. Шляхом переговорів з будь-яким, в першу чергу — з тими, в кого є ключі від тюрми, де сидять наші хлопці», — заявила вона.

Депутат вважає, що уповноважена вести переговори нарівні з президентом, оскільки також є частиною держави.

«Я є одне із того, що ви назвали «держава». Мене так само обирав народ, я так само знаходжуся у владі», — переконана Савченко.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Служба безпеки України не була попереджена Надією Савченко про поїздку до Мінська на зустріч із ватажками «ДНР» і «ЛНР».

Глава так званої ЛНР Ігор Плотницький заявив, що він і лідер самопроголошеної ДНР провели зустріч з Надією Савченко і обговорили з нею обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Також партія «Батьківщина» зробила заяву щодо інформації про таємну зустріч Надії Савченко з ватажками «ЛНР» та «ДНР». Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що Савченко самостійно вирішуватиме, як далі планувати свою політичну діяльність.

Сьогодні у ЗМІ з'явилась інформація про те, що Савченко зустрічалася з радником голови Служби безпеки України Юрієм Тандітом напередодні та після своєї зустрічі із ватажками «ДНР/ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: