СБУ направила до суду справу російського диверсанта Агєєва

СБУ направила до суду справу російського диверсанта Агєєва
Російський диверсант Віктор Агєєв

Агєєву загрожує покарання строком від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі

Слідчі Служби безпеки України скерували до суду матеріали кримінального провадження стосовно російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва та двох бойовиків так званої «ЛНР». Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Слідство встановило, що військовослужбовець збройних сил РФ з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої «розвідувальної роти». Двоє його спільників, мешканці Алчевська й Сєверодонецька, з 2014 року перебували у складі бандформувань Дрьомова і так званого «козачого полку імені Платова». 

6_16

«У травні 2017 року у складі диверсійної групи вони висунулись на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району. Диверсантів виявили військовослужбовці Збройних сил України, під час затримання двоє з бойовиків були знищені на місці», - інформують у СБУ. 

Дії терористів кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання строком від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 22 липня у Старобільську сталася зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю.

6 жовтня під час візиту до Старобільського СІЗО омбудсмен Валерія Лутковська особисто зустрілась і поспілкувалась із Віктором Агєєвим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: