СБУ спростувала фейк про «інфікований» потяг з Риги, що прибув до Києва

СБУ спростувала фейк про «інфікований» потяг з Риги, що прибув до Києва
У пасажирів потяга, який евакуював українців з Латвії, коронавірусу не виявлено

Усі пасажири потягу Рига - Київ пройшли температурний скринінг

Служба безпеки України повідомляє про поширення соцмережами фейкової інформації про «інфікований потяг»

Про це йдеться у дописі на сторінці СБУ у Facebook.

Раніше повідомлялося, що до Києва прибув потяг із Риги з хворими українцями. Майже в кожному вагоні є люди «із температурою під 40». Людей із поїзду не випускали. 

«Сьогодні під вечір мережею поширювали (та ще й з посиланням на «анонімне джерело» в СБУ) інформацію про прибуття з Риги до Києва «інфікованого потягу» з нашими громадянами, яких евакуювали з Латвії. Нібито в багатьох пасажирів зафіксували високу температуру та інші ознаки захворювання на коронавірус», - зазначили в СБУ.

У відомстві наголосили, що єдиною правдою у цій інформації є те, що потяг дійсно прибув з Латвії.

«І він справді привіз додому наших співвітчизників. Усі пасажири пройшли температурний скринінг. Стан 5-ох викликав додаткові запитання у медиків, тому їм зробили експрес-тести на коронавірусну інфекцію. Однак результати експрес-тестів – негативні», - зауважили в СБУ.

Крім того, у СБУ відзначили, що окремо всі евакуйовані пасажири підписали згоду на самоізоляцію, за ними буде встановлений медико-санітарний нагляд.

Нагадаємо, що вдень 23 березня стало відомо, що у Києві виявили ще чотири нові випадки захворювання на коронавірус. Двоє пацієнтів перебувають в Олександрівській лікарні, а двоє - на самоізоляції лікуються вдома під контролем лікарів.

Раніше МОЗ повідомляло, що в Україні офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: