СБУ спростувала інформацію про арешт сепаратистки-блогера Бердник

СБУ спростувала інформацію про арешт сепаратистки-блогера Бердник

У СБУ зазначили, що в межах відкритого кримінального провадження перевіряється її причетність до розповсюдження закликів до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу в Україні

У Службі безпеки України повідомили, що розповсюджена у ЗМІ інформація про нібито затримання блогерки Мирослави Бердник не відповідає дійсності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.
«Інформація, розповсюджена деякими ЗМІ щодо нібито затримання блогера Мирослави Бердник, не відповідає дійсності», — зазначили у відомстві.
Водночас у СБУ зазначили, що в межах відкритого кримінального провадження перевіряється її причетність до розповсюдження зі свого блогу в ЖЖ матеріалів з ознаками закликів до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу.

e7934160b09eb86385c09b84949e9ffda815ce96

3481f26bf7be9307e3f73acef7a8a2700bd6fa44


«Уже встановлено, що ця деструктивна діяльність узгоджувалась з російськими кураторами, від яких Бердник отримувала організаційну підтримку», — уточнили у відомстві.
Крім того, як зазначили в СБУ, під час обшуку її помешкання у Запоріжжі оперативники вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації, які можуть мати доказове значення у розслідуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: