СБУ заблокувала канал нелегальних пасажирських перевезень на Донбасі

СБУ заблокувала канал нелегальних пасажирських перевезень на Донбасі
Правоохоронці викрили учасників незаконної схеми перевезень у пункті пропуску Гоптівка
Фото: Уніан

Організатори використовували «маршрут» через територію РФ

Служба безпеки України заблокувала канал незаконних пасажирських перевезень із території окупованих районів Донецької та Луганської областей до Харківської та Дніпропетровської областей та у зворотному напрямку.

«Для перевезення пасажирів організатори протиправної діяльності використовували «маршрут» через територію РФ і тимчасово непідконтрольні ділянки держкордону. Згідно з отриманими даними, організатором протиправної діяльності є житель Макіївки Донецької області, який для організації нелегальних перевезень використовував два власних мікроавтобуси. Щомісяця ділки здійснювали до п'яти рейсових поїздок», – повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що згідно з оперативною інформацією частину коштів від нелегального бізнесу порушники виплачували до «бюджету» незаконних збройних формувань.

Правоохоронці викрили транспортні засоби учасників схеми у пункті пропуску Гоптівка. Наразі один із зловмисників затриманий, йому повідомлено про підозру.

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, проводиться досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з блокування схеми проводило Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно з Держприкордонслужбою та під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: