СБУ затримала видворену із РФ українку

СБУ затримала видворену із РФ українку
14 грудня минулого року проросійську пропагандистку Олену Бойко (Віщур) було оголошено у розшук

Росія відмовила у наданні політичного притулку екс-журналістці зі Львова Олені Бойко (Віщур) та депортувала її

Служба безпеки України затримала антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко (Віщур), яку видворили з території РФ. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

«Починаючи з 2014 року агітаторка розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, вона у засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України», - розповіли силовики.

Зазначимо, що 14 грудня минулого року пропагандистку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області. Слідчі дії тривають.

Напередодні ввечері стало відомо, що видворену з РФ українку затримали на прикордонному пункті «Гоптівка». 

Раніше адвокат Бойко (Віщур) Галина Перфільєва повідомила, що «сьогодні (16 січня) в супроводі співробітників ФССП Олену Бойко видворили в Україну через КПП «Гоптівка» в Білгородській області".

За її словами, екс-журналістка  вчора, 16 січня, до 13:00 за київським часом перебувала на нейтральній території, а потім спробувала повернутися до РФ, написавши на КПП заяву про надання їй політичного притулку. «Співробітники не прийняли заяву, виштовхали її. Перейшовши кордон, Олена була затримана», - стверджує Перфільєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: