СБУ зняла зі співака Макса Коржа заборону на в'їзд

СБУ зняла зі співака Макса Коржа заборону на в'їзд

У відомстві не виявили загрози національній безпеці у діях співака

Служба безпеки України зняла зі співака з Білорусі Макса Коржа заборону на в'їзд в країну. У відомстві не виявили загрози національній безпеці в діях Макса Коржа, про це сказано у відповіді на запит Крим.Реалії, повідомляє видання.

«Разом з тим, звертаючи увагу на перебування Коржа в Автономній Республіці Крим і присутності в його діях ознак адміністративних правопорушень, відповідальність за які передбачена статтями 204-1 та 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, про факт порушення ним правил перетинання державного кордону проінформовано Державну прикордонну службу України», - сказано у відповіді.

У лютому 2016 року Макс Корж отримав заборону на в'їзд в Україну. На той момент співак планував тур по Україні.

Причиною заборони в'їзду в Україну могли стати концерти Макса Коржа в окупованому Криму.

Іноземні артисти і інші діячі культури порушують українське законодавство, приїжджаючи з гастролями в анексувати Росією Крим через закриті України пункти пропуску.

Деяким артистам і співакам, які приїхали на гастролі до Криму або прямо підтримують російську окупацію Криму, заборонено виступати на материковій Україні.

У жовтні 2017 року Верховна Рада прийняла закон згідно з яким, якщо громадяни країни-агресора планують виступати в Україні, організатор гастролей повинен за 30 днів до їх початку звернутися із запитом до СБУ про наявність чи відсутність підстав для недопущення цих людей до участі в згаданих заходах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: