СБУ звинуватила Росію у 35 кібератаках в цьому році

СБУ звинуватила Росію у 35 кібератаках в цьому році

В СБУ заявили, що уряд та силові структури РФ прикривають своїх кіберзлочинців від відповідальності за вчинені злочини

Протягом 2018 року на виконання завдань російських спецслужб зловмисники здійснили 35 кібератак на українські автоматизовані системи та бази даних об’єктів критичної інфраструктури у галузях енергетики, транспорту, зв’язку, банківської сфери тощо.

Про це 5 жовтня повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що СБУ виявлено п’ять хакерських угрупувань та ідентифіковано дев’ять осіб, які були задіяні російськими спецслужбами для кібератак.

«Днями колеги зі спецслужб Нідерландів та Великої Британії розкрили масштабну кібероперацію офіцерів ГУ Генштабу Міноборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї. Викриття спецоперації співробітників спецслужб РФ на території ЄС є черговим підтвердженням деструктивної діяльності Москви не лише на території України, але й поширення гібридної агресії Кремля на інші держави», - підкреслюється у повідомленні.

СБУ наголосила, що уряд та силові структури РФ прикривають своїх кіберзлочинців від відповідальності за вчинені злочини та фактично припинили дотримання своїх міжнародних зобов’язань.

«Така безвідповідальна та деструктивна поведінка є неприпустимою для постійного члена Ради безпеки ООН. Розслідування європейських колег ще раз засвідчили, що кібертероризм та кібершпигунство стали одним із ключових інструментів агресивної політики Кремля проти цивілізованого світу», - заявили в Службі безпеки.

Раніше повідомлялося, що держави-союзниці НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великої Британії й закликали Росію припинити «грубі спроби підірвати міжнародне право й інституції» через кібернетичні атаки.

Нагадаємо, влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

Натомість перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку чотирьох її громадян Нідерландами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: