Семерак: Ми змінили екологічну політику лише за 100 днів

Семерак: Ми змінили екологічну політику лише за 100 днів

Стан природоохоронної галузі катастрофічно потребує порятунку, заявив міністр

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак сьогодні під час прес-конференції в уряді розповів про проведену роботу за 100 днів та про подальші кроки реформування природоохоронної сфери.
«100 днів тому, коли я прийшов на посаду міністра екології та природних ресурсів, зрозумів, що Україна не встигає за світовими глобальними екологічними трендами. А стан природоохоронної галузі катастрофічно потребує порятунку. Тож моя філософія – реформуватися на ходу, наздоганяючи світ», - розповів Семерак, якого цитує прес-служба міністерства.
Під час прес-конференції Семерак заявив, що він вражений ставленням до Мінприроди та екології в цілому як до баласту серед державних органів.
«Природоохоронна справа є дуже специфічною – вона зачіпає наскрізь усі сфери. Не розумію, чому в пріоритеті фінанси, дороги, економіка. Без чистого повітря, води може не бути поколінь людей, яким ті фінанси потрібні. Тому мій підхід – захист екології як призми, через яку ми маємо дивитися на державну політику у будь-якій сфері», - зазначив міністр.
Семерак переконаний, що дуже важливо почати змінювати екологічну свідомість українців. «Люди звикли, що все нічиє і наше – повітря, вода, земля, ліси. Тому однією рукою рубають столітній бук, іншою викидають сміття на узбіччя, і всі при цьому скаржаться на поганий стан довкілля. Знаю, що це завдання на десятиліття, але без зміни екологічної свідомості кожного з нас ніякої реформи екології не буде»,- зазначив міністр екології та природних ресурсів України.
Семерак підкреслив, що за останні 100 днів зусиллями Мінприроди та зусиллями партнерів – президента України, уряду та народних депутатів України, представників громадськості - зроблено важливі кроки для зміни підходів до збереження природного навколишнього середовища в Україні та реформування природоохоронної галузі.
Звіт про роботу за 100 днів Міністерства екології та природних ресурсів України можна подивитися тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: