Семерак: Судовий позов Держгеонадр ніяк не пов'язаний із реформою цього відомства

Семерак: Судовий позов Держгеонадр ніяк не пов'язаний із реформою цього відомства



 Семерак не вбачає у цьому судовому процесі тиску.

Міністр екології та природніх ресурсів Остап Семерак не пов’язує позов Держгеонадр України до Мінприроди із майбутнім реформуванням цієї державної структури. Про це він сказав, коментуючи судову справу, розгляд якої сьогодні відбувався в Окружному адміністративному суді м. Києва, повідомляють «Факти».

«Так, мені відомо, що є такий позов від Держгеонадр. Проте ще не встиг ознайомитися із його деталями. У Міністерстві багато судових справ. Ними займаються наші юристи. Єдине, що можу підтвердити, що по Держгеонадрам у Нацполіції перебувають матеріали кримінального провадження щодо деяких співробітників цього відомства і їхньої ролі у видачі спецдозволів на перспективні родовища нафти і газу. Думаю, це достатній привід для Міністерства розпочати позапланову перевірку цього відомства», - прокоментував ситуацію міністр екології.

 Остап Семерак також не вбачає у цьому судовому процесі тиску від впливових груп, які не зацікавлені у реформуванні Держгеонадр.

«Не думаю, що це пов’язано із реформуванням Держгеонадр. Навіть, якщо припустити, що це так, то хочу запевнити, що цю реформу ми проведемо за будь-яких обставин. Нашим пріоритетом є запровадження прозорих та незмінних правил надання надр у користування. Корупція має бути знищена раз і назавжди», - резюмував Остап Семерак.

Раніше міністр екології Остап Семерак неодноразово заявляв про реформування структури Держгеонадр України як одного з найкорумпованіших відомств та назначив перевірку у рамках розслідування кримінального провадження Національної поліції України. У Держгеонадрах вирішили оскаржити у судовому порядку рішення Мінприроди. Проте перед початком судового засідання представники Держгеонадра відкликали власне клопотання про вжиття заходів щодо забезпечення позову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: