Ще одна партія висланих із США російських дипломатів приземлилась у Москві у день дурня (Фото)

Ще одна партія висланих із США російських дипломатів приземлилась у Москві у день дурня (Фото)

Дипломатів зустрічала преса, але вони відмовилися спілкуватися із ЗМІ

Другий літак з видвореними із США російськими дипломатами, який виконував рейс Нью-Йорк - Москва, сів у неділю в аеропорту Внуково-2. Про це повідомляє «ТАСС».

4674971

На борту Іл-96 спеціального пільгового загону «Росія» знаходяться 14 співробітників генерального консульства в Нью-Йорку та постійного представництва РФ при ООН з сім'ями.

Близько 10:40 мск сів перший літак, доставивши додому 46 співробітників російського посольства у Вашингтоні та їх близькими. Дипломати залишили Внуково на мікроавтобусах и автомобілях родичів та не спілкувалися з пресою. На виїзді з території терміналу перебувала група журналістів, всього близько 20 осіб.

Всього Сполучені Штати покинули 171 чоловік. Для них були надані два літаки Іл-96 спеціального пільгового загону «Росія».

Як відомо, вже 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія відкликали своїх послів в РФ для консультацій. Серед країн ЄС жодним чином не «покарали» Росію Австрія, Кіпр та Греція.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворила 13 російських дипломатів.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

У відповідь на висилку російських дипломатів через отруєння російського екс-шпигуна Скрипаля у Великій Британії Росія оголосила персонами нон грата дипломатів 23 країн світу

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Тим часом, посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують.

31 березня стало відомо, що Росія висилає дипломатів Нідерландів, Італії, Польщі, Фінляндії та Литви у відповідь на висилку російських послів з цих країн через справу Скрипаля. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: