Ще у одного нардепа з БПП знайшлись біткоїни

Ще у одного нардепа з БПП знайшлись біткоїни

Олексій Мушак задекларував 465 біткоїнів

У власності народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олексія Мушака є криптовалюта. Зокрема, у його декларації вказано, що він має 465 біткоїнів.

.jpg_16

Раніше Мушак в інтерв'ю «Главкому» розповідав, що зацікавався криптовалютою ще кілька років тому.

«Є дві речі, якими я займався, а зараз займається моя дружина: це торгівля, так звані імпульсні покупки: шоколадки, жуйки, таке інше. Те, що генерує кошти завжди. Торгівля у підземних переходах. А також біткоїни. Останнім я займаюся з 2013 року. Це досить велика частка доходу сім’ї», - зазначив він.

Як повідомлялось, в деклараціях трьох народних депутатів від БПП виявили криптовалюту на сотні мільйонів гривень. Це - Олександр Урбанський, Дмитро Голубов та Дмитро Білоцерківець. 

Біткоїн — найпопулярніша в світі конвертована віртуальна валюта. Всі операції проводяться без участі регулятора, безпосередньо між користувачами. Як відомо, використання криптовалют в Україні не врегульовано.

Як повідомлялось, курс криптовалюти біткоїн на недільних торгах - 13 серпня - оновив історичний максимум і перевищив $4 тис.

Біткоїн на сьогодні не має чіткого правового статусу в Україні, оскільки НБУ досі не визначився, яким чином класифікувати криптовалюту, зокрема через різну класифікацію біткоїн за кордоном. 
Так, у низці країн офіційно дозволені операції з біткоїнами. У різних країнах біткоїн класифікують по-різному – як віртуальну валюту, грошовий сурогат, нематеріальну цінність, віртуальний товар тощо. Зі свого боку, Національний банк України наразі офіційно не підтримує жодне з наведених визначень.

Читайте також матеріали «Главкома»Що таке біткоїни, блокчейн і ICO і чому про них всі говорять та Молоді та зухвалі. Народний депутат Олексій Мушак і його історія успіху»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: