Шмигаль допустив продовження карантину після 22 травня

Шмигаль допустив продовження карантину після 22 травня
Денис Шмигаль прогнозує, що пік коронавірусу в Україні завершиться 8-9 травня
Фото: kmu.gov.ua

Карантин, швидше за все, буде продовжений і надалі з наступними етапами послаблень

Карантин в Україні, швидше за все, продовжать і після 22 травня, але з наступними етапами послаблень. Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль в ефірі «Українського радіо».

Шмигаль зазначив, що Кабмін спирається на дані ВООЗ.

«Всесвітня організація охорони здоров'я продовжила режим пандемії і всесвітнього карантину на два місяці. Кабмін поки на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але, швидше за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблень, якщо це дозволятиме зробити ситуація із захворюваністю», - заявив він.

Крім того, Денис Шмигаль прогнозує, що пік коронавірусу в Україні завершиться 8-9 травня.

Шмигаль зазначив, що з 11 травня очікують зменшення кількості хворих.

«Ми вийшли на плато. За нашими підрахунками, пік завершимо 8-9 травня ... З 11 травня, якщо не буде порушень карантину, сподіваємося побачити, що кількість хворих зменшується, а кількість тих, хто видужали, буде перевищувати кількість хворих», - заявив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин

До слова, президент Зеленський виступає проти повного скасування карантину.

Додамо, Кабінет міністрів України назвав перелік дозволених на час карантину операцій. Про це свідчить постанова №332 від 4 травня «Про внесення змін до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 №211».

Нагадаємо, 4 травня Кабмін дозволив проведення планових операцій, заборонених на час карантину.

Як повідомлялось, в середині березня в Україні Міністерство охорони здоров'я рекомендувало скасувати всім лікарям заплановані операції. Проведення всіх операцій було відкладено на період карантину.

Як повідомлялось, станом на 9:00 5 травня в Україні 12 697 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: