Меркель закликає не поспішати зі зняттям карантину

Меркель закликає не поспішати зі зняттям карантину
Змінена форма життя буде доти, поки не з’являться ліки і вакцини

«Ми дуже багато досягли, але ми – на початку епідемії» – Меркель.

Канцлер ФРН Ангела Меркель вбачає небезпеку у швидкому послабленні обмежувальних заходів, що може відкинути країну назад у боротьбі з поширенням Covid-19.

Про це вона заявила 20 квітня на пресконференції в Берліні, повідомляє Укрінформ.

«Ми повинні залишатися пильними та дисциплінованими; …сконцентрованими та послідовними… Ситуація є оманливою», – закликала Меркель.

Вона визнала, що бачить гостру потребу людей і бізнесу у поверненні до нормального життя. Цей тиск очільниця уряду розуміє і вважає його за найбільший виклик з часів Другої світової війни. Однак, підкреслила Меркель, треба всіма силами не допустити такого розвитку, як у деяких інших країнах, не допустити нового витка швидкого поширення хвороби.

Головним, за її словами, залишається, як і раніше, чітке виявлення та переривання всіх ланцюжків контактів інфікування. Допомагати в їх встановленні земельним органам охорони здоров’я будуть 105 спеціально створених мобільних бригад фахівців.

«Ми дуже багато досягли, але ми – на початку епідемії, ми не можемо поставити все на карту… Змінена форма життя буде доти, поки не з’являться ліки і вакцини», – заявила Меркель.

З понеділка, 20 квітня, в Німеччині дозволено відкриття магазинів площею до 800 кв.м.

Як повідомлялось, з початку пандемії Covid-19 станом на ніч 20 квітня коронавірусом у Європі інфікувалася 1 086 641 людина, з них 309 495 одужали, проте 101 922 померли. У Європі за кількістю випадків інфікування «лідирує» Іспанія – 196 664. Далі йде Італія – 178 972, Франція – 152 894 та Німеччина – 145 184. У Великій Британії Covid-19 вже підтвердили у 120 067 людей. Найбільше смертей зафіксували в Італії – 23 660, Іспанії – 20 595 та у Франції – 19 718.

Нагадаємо, у Німеччині кажуть, що взяли епідемію під контроль.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: