Шуфрич вважає, що керівництво Опоблоку недостатньо захищало Добкіна

Шуфрич вважає, що керівництво Опоблоку недостатньо захищало Добкіна
Нардеп від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Шуфрич переконаний, що справа Добкіна розвалиться

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич вважає, що підстав для арешту його колеги по фракції Михайла Добкіна не було. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Аби знайти підстави для затримання Михайла, використовують ще «брежнєвський» закон. Враховуючи це, думаю, нічого не буде. Якщо застосовувати ці норми, то доведеться пересаджати всіх, хто керував українськими містами. Зрозуміле намагання влади знайти когось з Опозиційного блоку, особливо після того, як були внесені п’ять подань, які мене дуже здивували. Думав, що таке навряд чи відбудеться. І тут треба віддати належне Луценку. По-різному можна ставитися до цих подань і до того, як вони були реалізовані в залі, але він це зробив. Що стосується Добкіна, то, скоріш за все, це була галочка для балансу. Чому обрали саме Михайла, ми ще будемо розбиратись. Вважаю, що ми недостатньо зробили для його захисту в залі, бо підстав для арешту не було взагалі ніяких», - заявив Шуфрич.

На його думку, у керівництва фракції Опоблоку «були важелі впливу, аби розгляд питання стосовно Добкіна був адекватний».

Шуфрич нагадав, що регламентний комітет саме подання на зняття недоторканності з Добкіна визнав законним, але недостатньо обґрунтованим, а затримання та арешт категорично відкинув. «Треба віддати належне Павлу Пинзенику та іншим членам регламентного комітету, які не голосували по Добкіну. Але нехай це залишається на совісті тих, хто натиснув кнопку за арешт Михайла», - сказав нардеп.

Він переконаний, що нічого зі справи Добкіна не вийде. «Це каже вам політик із «відносно невеликим» стажем, який не голосував за багато подань, виступаючи проти переслідування опозиції. Я вважаю, що звинувачення опозиції має бути бездоганне, щоб ні в кого не викликати сумнівів», - зазначив Шуфрич.

Нагадаємо, Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Печерський райсуд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн гривень.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 мільйонів гривень, оскільки Добкін може впливати на хід розслідування.

Нардеп заявив, що його колеги по фракції готуються внести за нього заставу. Зокрема, Вадим Новинський вніс за нього частину застави – 30 млн грн. Другу частинку застави вніс Борис Колесніков.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: