Си Цзиньпін побачив ризики для реформ і стабільності в КНР

Си Цзиньпін побачив ризики для реформ і стабільності в КНР
Лідер Китаю Си Цзиньпін нагадав, що його країна знаходиться в умовах дуже складного міжнародного середовища

Керівництво КНР втрачає впевненість на фоні економічних проблем

В рамках проведення навчального семінару Компанії КНР (КПК) за участю керівників провінцій, міністрів і вищого військового керівництва очільник країни Си Цзиньпін закликав учасників бути пильними щодо будь-яких ризиків, які можуть поставити під сумнів стабільність і реформи. Про це пише гонконгське видання The South China Morning Post.

Загалом глава КНР позитивно оцінив тенденції в розвитку економіки країни. Однак Си Цзиньпін нагадав учасникам семінару, що вони не мають забувати про виклики, які можуть виникнути в майбутньому. Очільник КНР особливо наголосив на тому, що країна знаходиться в умовах дуже складного міжнародного середовища.

Як наслідок, керівництво країни і партії має не забувати як про «чорних лебедів» (непередбачувані події) так і про «сірих носорогів» (високо імовірні, але проігноровані загрози). Відповідні заяви були зроблені на фоні новин про те, що в четвертому кварталі економіка КНР росла найповільнішими темпами, починаючи із першого кварталу 2009 року. 

Окремо в промові в рамках семінару Си Цзиньпін зупинився на необхідності гарантувати інтереси КНР за кордоном. В тому числі мова йде і про посилення заходів безпеки в рамках реалізації проекту «Один пояс, один шлях».

Раніше в промові щодо початку 40-річчя політики реформ в грудні 2018 року Си Цзиньпін попередив співгромадян щодо того, що КНР може зіштовхнутися із «небаченими штормами і хвилями в найближчі роки». Така зміна ритори щодо можливих ризиків контрастує із промовами лідера КНР в рамках XIX з’їзду КПК в жовтні 2017 року, де лідер КНР обіцяв представити китайські рішення і китайську мудрість світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: