Сімейні драми на виборах. На округ до відомого нардепа випустили його колишню дружину

Сімейні драми на виборах. На округ до відомого нардепа випустили його колишню дружину
Народний депутат Віктор Бондар під час випускного вечора у Старосинявському НВК на Хмельниччині. Фото з «Фейсбуку» політика

Громадянка Алла Бондар виграла два суди після чого ЦВК її зареєструвала

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати Аллу Бондар, яка балотується самовисуванцем у 191 окрузі Хмельницької області.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову ЦВК від 2 липня.

Таким чином, ЦВК виконала постанову Верховного суду від 1 липня, якою залишено без змін рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 червня.

Суть позову пані Бондар зводилася до того, що їй було відмовлено в реєстрації кандидатом у нардепи на позачергових парламентських виборах. Підставою послужило те, що вона в автобіографії не вказала попереднє прізвище Якименко, яке вона змінила на Бондар у 2014 році. Цим, на думку ЦВК, Бондар не дотрималася статті 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Водночас Шостий апеляційний адміністративний суд вважає, що такі висновки ЦВК є неправильними, оскільки з наданих позивачем документів свідчить, що прізвище вона змінила у зв’язку з укладенням шлюбу у 2007 році. При цьому, ст. 55 закону про вибори народних депутатів не вимагає зазначення відомостей, про які йдеться в оспорюваній постанові, в той час, як Роз’яснення №909, на яке посилається ЦВК, носить рекомендаційний характер.

іктор та Алла Бондарі розглядають вишиванки у Великих Сорочинцях у 2009 році. Фото УНІАНВіктор та Алла Бондарі розглядають вишиванки у Великих Сорочинцях у 2009 році. Фото УНІАН

«Колегія суддів приходить до висновку, що незазначення у автобіографії попереднього прізвища слід вважати неточністю, яку можливо усунути шляхом внесення до документу виправлень… Виявлені недоліки або неточності в поданих кандидатом Бондар на реєстрацію документах не можуть свідчити про відсутність таких документів, відповідно до пункту 2 частини першої статті 60 Закону України «Про вибори народних депутатів України», і є підставою для їх виправлення», - вважає суд.

За інформацією «Главкому», Алла Бондар є колишньою дружиною нинішнього нардепа Віктора Бондара, який також балотується у 191 виборчому окрузі. Востаннє Віктор Бондар показав Аллу у своїй електронній декларації за 2015 рік. У наступні роки вона звідти зникла. У 2018 році політик засвітився на львівському джаз-фесті у компанії 26-річної одеситки Інни Анісімової, з якою він зустрічається.

Віктор Бондар та його дівчина ІннаВіктор Бондар та його дівчина Інна

У короткій інформації про себе кандидат у нардепи Алла Бондар зазначила, що мешкає в смт Гостомель Київської області. У цьому ж місті живе діючий народний депутат.

У передвиборній програмі Алла Бондар зазначила, що йде до Верховної Ради, «щоб підтримати курс президента України, працювати у коаліції демократичних сил та захистити інтереси Хмельниччини». Вона виступає за скорочення кількості народних депутатів у Верховній Раді України до 300 осіб та обмеження можливості повторного обрання народного депутата два терміни поспіль.

За неофіційною інформацією, за висуненням Алли Бондар можуть стояти люди з партії «Відродження». Це є своєрідною помстою Віктору Бондарю, який вийшов з партії на початку червня 2019 року. Як відомо, 7 червня партії Опозиційний блок, «Відродження», «Партія миру і розвитку», «Наші» та «Довіряй справам» об'єдналися перед парламентськими виборами. 

Наголосимо, що політик Віктор Бондар двічі перемагав на парламентських виборах у 191 виборчому окрузі. У 2012 році він набрав 25,40%, у 2014 році – 18,61%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: