Сироїд: Українські солдати досі не мають нормальної форми

Сироїд: Українські солдати досі не мають нормальної форми
Оксана Сироїд

Віце-спікер заявила, що бійці не хочуть носити вітчизняну військову форму

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд в інтерв’ю «Главкому» заявила, що  українські солдати є фаховими, мають, на жаль, унікальний досвід, бо пережили сухопутну війну в центрі Європи. Але вони досі не мають нормальної форми.

«Так, вона краща, ніж була будь-коли за 25 років. Але її все одно не хочуть носити, а носять вживану німецьку чи американську. Бо у нашій взимку холодно, влітку душно, вона синтетична. То нащо ми випускаємо форму, яку ніхто не хоче носити? Та сама ситуація із взуттям», – запевнила вона.

Сироїд зазначила, що є також питання стосовно проживання наших бійців.

«Уявіть, хлопці виходять на ротацію з передової, і замість того, щоб поселити їх у нормальних умовах, у казармах, де вони зможуть помитися і виспатися, їх селять у чистому полі в наметах. Хіба це ротація? Вони живуть в умовах гірших, ніж на передовій, бо там у них хоч є бліндажі. Ми дізналися в одній з бригад, що відремонтувати три казарми буде коштувати 20 мільйонів гривень. За два роки не знайшлося 20 мільйонів гривень, аби відремонтувати три казарми? Чому вони не були на це виділені?» – зазначила Сироїд.

Віце-спікер додала, що таких речей стосовно нашої армії багато.

«Я вже не кажу про те, що втрачено шпиталь, який американці виділили Україні. Це була відверта недбалість, зловживання з боку директора департаменту Міноборони (з лютого 2015 року директором військово-медичного департаменту є Андрій Верба. – «Главком»). Шпиталь за $7,6 мільйона було просто знищено. У той час як хлопці помирали, бо бракувало екстреної медичної допомоги», – розповіла Сироїд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: