Ситник пообіцяв вдосконалити навички візуального спостереження у НАБУ

Ситник пообіцяв вдосконалити навички візуального спостереження у НАБУ
Фото korupcioner.info

НАБУ знаходиться в таких умовах, коли проти паралельно з його роботою здійснюється контрдіяльність стосовно співробітників агентства, - Ситник

Навички візуального спостереження працівників Національного антикорупційного бюро поступово будуть поліпшуватися. Про це на брифінгу заявив керівник бюро Артем Ситник.

За його словами, НАБУ знаходиться в таких умовах, коли проти паралельно з його роботою здійснюється контрдіяльність стосовно співробітників агентства. «Якщо «розшифрували» конспіративну квартиру, це означає, що ми погано спрацювали, ми це визнаємо… якщо прийшла «розшифровка», то відповідно ми недопрацювали в частині конспірації, і ми будемо робити з цього висновки. Це типова ситуація, і я кажу, ми неодноразово розшифровували технічні служби інших правоохоронних органів, якщо по нам працюють інші технічні працівники, працюйте. Якщо є підстави, заводьте оперативно-розшукові справи, проводьте негласні слідчі дії. Якщо ви дієте в рамках закону – дійте. Якщо ми вас розшифрували, то ви погано спрацювали», - зазначив керівник бюро.

«Ми надалі будемо вдосконалювати роботу візуального спостереження, оскільки ми фактично постійно знаходимося в умовах, коли проти цієї роботи здійснюються контрроботи по виявленню наших працівників», - підкреслив Ситник.

Раніше повідомлялось, що НАБУ відкрило провадження за фактом незаконних дій співробітників ГПУ.

Як повідомлялося, ГПУ звинуватила НАБУ в незаконному прослуховуванні прокурора Суса, який очолював обшук у Бюро. Після виявлення слідчі прокуратури спробували з'ясувати, хто саме веде прослуховування, коли на місце події прибув спецназ НАБУ, який «забрав своїх співробітників». Але в квартирі залишилися посвідчення співробітників НАБУ і папери з прізвищем Дмитра Суса, стверджують у прокуратурі.

Зазначимо, минулої п'ятниці в НАБУ з обшуком з'явилася Генпрокуратура у справі про незаконне «прослуховування». Як повідомили в НАБУ, вони роз'яснили неспроможність підозр, оскільки права на автономне прослуховування поки не мають.

У НАБУ наполягають на тому, що претензій до них бути не може, і пов'язують спробу обшуку з розглядом у ВР законопроекту про автономне «прослуховування». Пізніше стало відомо, що прослуховування здійснюється в рамках справи, де підозрюваним є заступником прокурора Київської обл. Олександр Колесник.

За словами глави ГПУ Юрія Луценка, незаконно прослуховувався громадянин, який не був фігурантом цієї справи. Відповідальним за це, на думку генпрокурора, може бути як детектив НАБУ, так і посадові особи СБУ. НАБУ заявляє, що вважає постанову Печерського райсуду про обшук незаконною, як і сам обшук, оскільки вона сформульована так, що ГПУ може вилучити будь-які матеріали НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: