Ситуація критична. Івано-Франківщина запроваджує жорсткий карантин через спалах ковіду

Ситуація критична. Івано-Франківщина запроваджує жорсткий карантин через спалах ковіду
Зараз на Івано-Франківщині 26 закладів охорони здоров’я в регіоні надають допомогу хворим із Covid-19, але ліжок вже не вистачає 
Фото: ТСН

Івано-Франківщина наразі є лідером серед регіонів України за кількістю нових випадків коронавірусу

Івано-Франківська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про запровадження на території регіону жорсткого карантину через стрімке поширення коронавірусної хвороби Covid-19.

Таке рішення ухвалили 17 лютого на засіданні комісії, що відбулося за участю міністра охорони здоров’я Максима Степанова і головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Отже, для запобігання поширенню Covid-19 у регіоні обласна комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо запровадження жорсткого карантину з 22 до 28 лютого.

  • У цей період заклади громадського харчування зможуть працювати лише на винос.
  • Розважальні заклади, нічні клуби, театри, кінотеатри, спортивні зали мають тимчасово зачинитися.
  • Крім того, на час дії жорстких карантинних обмежень у регіоні заборонено проведення масових культурних і релігійних заходів, а також очне навчання учнів 5-11 класів. 1-4 класи і дитсадки продовжать працювати.
  • Згідно з рішенням, в області планують збільшити кількість ліжок у лікарнях для ковід-пацієнтів, зокрема перепрофілювати кілька медзакладів для лікування хворих із коронавірусом і встановити додаткові ліжка там, де хворих із Covid-19 уже лікують.
  • Водночас державна комісія найближчим часом розгляне питання щодо запровадження обмежень на в’їзд і виїзд з Івано-Франківської області.

«Ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична», – сказав Ляшко на початку засідання.

За його словами, керівництво області повністю виконало вимоги Міністерства охорони здоров’я, підготувавши більше ніж 50% усіх лікарняних ліжок у регіоні для розміщення пацієнтів із Covid-19, 80% цих ліжок забезпечено підведенням кисню. Попри це, місць для пацієнтів у ковід-лікарнях Прикарпаття все одно не вистачає.

«Останні 10 днів спостерігається значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, і що найбільше нас лякає – кількість госпіталізацій», – заявив Ляшко. Він наголосив, що це стосується тяжких хворих, які вимагають тривалої шпиталізації.

16 лютого стало відомо, що у багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%.

«В Івано-Франківській області – один із найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві», – зазначив глава уряду Шмигаль. Він додав, що в область поїхав головний санлікар Віктор Ляшко.

За даними місцевої влади, зараз на Івано-Франківщині 26 закладів охорони здоров’я в регіоні надають допомогу хворим із Covid-19. За минулу добу в Івано-Франківській області зареєстровано 646 нових випадків коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: