Скандал в Нацраді: Герасим’юк заявила, що питання про її відставку поки що відкрите

Скандал в Нацраді: Герасим’юк заявила, що питання про її відставку поки що відкрите
Ольга Герасим'юк
Фото: iPress.ua

Герасим’юк хоче, щоби народні депутати знали про все, що відбувається у Нацраді

Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що питання про її відставку поки що відкрите.

Про це Герасим’юк  заявили в ефірі програми на телеканалі ZIK.

Герасим’юк  зазначила, що вона хоче, аби на цю посаду її обирав парламент, і щоби народні депутати знали про все, що відбувається у Нацраді.

«А питання з моєю заявою, чи йду я у відставку, чи не йду, поки що воно відкрите», – повідомила  Герасим’юк.

Вона зауважила, що бути першим заступником голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, якого можуть використовувати для того, щоб підсунути якийсь документ, який у відсутності голови він підпише, – це не те, чим вона хотіла би займатися, думаючи про безпечний інформаційний простір і про справедливий розподіл на ньому.

«Я не для кворуму там працюю. І коли я зрозуміла, що цей момент може бути мною неподоланий, я поставила це питання широко», – зазначила Герасим’юк.

Вона підкреслила, що у її діях немає жодної спроби когось оцінити, очорнити або в очах суспільства державну інституцію піддати остракізму.

«Я лише хочу, щоб вона відповідала високим очікуванням суспільства», – заявила Герасим’юк.

Нагадаємо, минулого тижня Ольга Герасим’юк заявила, що йде з Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та надала ЗМІ фотокопію своєї заяви. У ній журналістка пише, що в Нацраді «створено неприйнятні для незалежної регуляторної діяльності умови». «Склалася негативна морально-етична атмосфера, що унеможливлює прозоре колегіальне ухвалення рішень, які би сприяли розвитку та зміцненню інформаційної сфери в державі. Робота незалежного регулятора помітно політизується. Стало можливим поширення з Національної ради офіційним шляхом спотвореної та зманіпульованої інформації, яка носить наклепницький характер», – зазначає Герасим’юк.

 За словами Герасим’юк, останньою краплею для звільнення стали звинувачення п’яти членів Нацради на адресу одного з її членів Олега Черниша. Наразі стоїть питання продовження ліцензій телеканалам «1+1» та «Інтер», і більшість підозрює Черниша в лобіюванні інтересів «Інтера».

Зазначимо, якщо Ольга Герасим’юк та Олег Черниш не будуть з’являтись на засіданнях, у Нацраді не буде кворуму для ухвалення будь-яких рішень і її робота заблокується, доки парламент не заповнить вакансії. Призначення нових членів Нацради може затягнутися.

Більше читайте в матеріалі «Главкома»: Ольга Герасим’юк: У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтеру»

 Також читайте:

«Інтер» проти всіх. Як виконуються квоти на телебаченні

 Сергій Костинський: За показ «Іронії долі…» Нацрада буде застосовувати санкції 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: