Скандальний кандидат від «Слуги народу» Соколов наполягає, що не має російського громадянства, але паспорта не показує

Скандальний кандидат від «Слуги народу» Соколов наполягає, що не має російського громадянства, але паспорта не показує
Соколов каже, що добивався українського громадянства з 2014 року

Михайло Соколов стверджує, що вже два роки як громадян України

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга Народу» Михайло Соколов за списком партії (№99) стверджує, що має українське громадянство, а не російське. Таку заяву він оприлюднив після низки публікацій на «Главкомі», з якими можна ознайомитися тут, тут, тут і тут.

«Я добивався українського громадянства з 2014 року, отримав його у 2017 році і подав декларацію про відмову від російського громадянства. Щоб вийти з російського громадянства за російськими законами, я зібрав усі можливі документи, не виїжджаючи до Росії (хоча український закон цьоговід мене не вимагав) і направив все це разом з нотаріально завіреною заявою про вихід з російського громадянства і російськими паспортами до Консульства РФ в Україні», - стверджує він.

Соколов також додав, що виходити з російського громадянства йому допомагали юристи Тетяна Козаченко і Дмитро Лошаков.

«Я був громадянином Росії. Я народився в радянському Ленінграді, здобув освіту в російському Пітері і працював в компанії ЮКОС Михайла Ходорковського в Москві і Томську», - зазначив він.

За словами Соколова, він проживає в Україні з 2005 року. «Одружений з українкою, маю сина-українця і чекаю завтра народження дочки, яка теж буде громадянкою України. Я той самий колишній росіянин, прохання про надання громадянства, якому у 2014 році подав Ігор Швайка, екс-міністр сільського господарства від партії ВО «Свобода», - розказав кандидат.

«Коли мені ставлять за провину те, що Росія, як і раніше, зберігає інформацію про мене у своїх реєстрах, і натякають на те, що раз Росія не визнає мого виходу з російського громадянства, значить я з нього не вийшов, мені хочеться запитати: невже позиція Росії в цьому питанні має якесь значення?!», - вважає Соколов.

Кандидат звернувся до своїх критиків пропозицією зустрітися в офісі «Главкома» записати інтерв’ю  на камеру і опублікувати її «без купюр» і монтажу».

При цьому на пропозицію «Главкома» продемонструвати український паспорт представники Соколова так і не відгукнулися.

Нагадаємо, українські журналісти та блогери виявили, що Соколов – громадянин Росії. У свою чергу голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков у свою чергу повідомив, що політсила перевіряє цю інформацію, і якщо вона підтвердиться, кандидата виключать зі списку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: