Слідчі перекваліфікували на теракт підпал угорського товариства в Ужгороді

Слідчі перекваліфікували на теракт підпал угорського товариства в Ужгороді

Суд сьогодні обере запобіжний захід підозрюваним у підпалі угорського товариства

Підпал будівлі Товариства угорської культури Закарпаття, що стався 27 лютого 2018 року, перекваліфікували на теракт (ст. 258 ККУ). Про це повідомила речниця прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

«Фігурантам справи змінено підозру. Відтак їх обвинувачують у вчиненні теракту. Прокуратура вимагатиме обрати для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без призначення застави», - повідомила  Попович.

Нагадаємо, що 27 лютого 2018 року за фактом підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Також очікується, що суд сьогодні обере запобіжний захід підозрюваним у підпалі угорського товариства.

Нагадаємо, 4 лютого в Ужгороді кинули коктейль Молотова в будинок Закарпатської спілки угорців. У Закарпатській ОДА повідомили, що угорське товариство в Ужгороді підпалили екстремісти з Польщі.

26 лютого повідомлялося, що у будівлі офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді знову сталася пожежа. Пізніше було оприлюденно відео вибуху.

27 лютого стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало громадян країни, підозрюваних у підпалі будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: