Слідство щодо справ Майдану завершене на 80% - ГПУ

Слідство щодо справ Майдану завершене на 80% - ГПУ
Силовики на Майдані

Генпрокурор запевняє, що справа Майдану «є справою номер один»

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство щодо основних справ Майдану, виконавцям і організаторам завершені на 80%.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Zik.

«Справа Майдану є справою номер один. У ній є два великих блока. Перший – притягнення до відповідальності людей, які є на території України. Як правило, це рядові і середнього рівня виконавці злочинного наказу про розстріл мирних людей», - зазначив генпрокурор.

За його словами, усі, кого вдалося встановити, затримати та пред’явити обвинувачення, наразі знаходяться в судах.

«Середня і вища ланка втекла в Москву, подекуди на тимчасово окуповані території. Коли я ставав генеральним прокурором, я єдиною умовою поставив прийняття закону про порядок заочного засудження. Саме по цих справах Януковича, Захарченка, Якименка зараз суд дає дозвіл на заочне засудження. Це означає, що вже наступного року за розстріл Майдану почнеться процес і над цими трьома, так само, як іде процес по державній зраді», - розповів Луценко.

Він додав, що вже завершено слідство і ГПУ отримала або чекає на останні відповіді із суду по Азарову, Арбузову, Ставицькому та Клюєвих.

«Основні справи Майдану і виконавців і організаторів слідства завершені на 80%», - підсумував він.

Декілька днів тому захист Януковича на суд у «справі Майдану» приніс бруківку, бейсбольні біти і «коктейлі Молотова».

Нагадаємо, начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк завевняв, що десятки справ про розгін студентів на Євромайдані не розглядаються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: