Слідство у США отримало документ про реальні причини звільнення Трампом директора ФБР Комі

Слідство у США отримало документ про реальні причини звільнення Трампом директора ФБР Комі
Дональд Трамп

Трампа обурював факт, що Комі не хотів публічно заявляти, що проти Трампа особисто не проводитиметься розслідування

Американські ЗМІ в п'ятницю, 1 вересня, повідомили про наявність чернетки офіційного листа, написаного президентом США Дональдом Трампом щодо справжніх мотивів звільнення колишнього директора Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймса Комі. Документ так і не був відправлений, оскільки щодо нього свої заперечення висловив адвокат Трампа. Чернетка нині перебуває у розпорядженні спецпрокурора США із розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року Роберта Мюллера. Цей документ може пролити світло на те, чи справді Трамп намагався завадити розслідуванням ФБР щодо можливих зв'язків його команди з Росією, пише інформагенція AP.

Як зазначає газета The Washington Post, серед інших претензій до Комі у неоприлюдненому меморандумі зазначається: Трампа обурював факт, що Комі не хотів публічно заявляти, що проти Трампа особисто не проводитиметься розслідування у справі про втручання Росії в американські вибори. При цьому Комі неодноразово заявляв про відсутність підозр щодо Трампа особисто самому президенту.

Нагадаємо, 9 травня Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі. Як офіційне пояснення адміністрація президента США опублікувала меморандум міністерства юстиції, у якому, зокрема, засуджувалося рішення Комі щодо закриття справи проти колишньої державної секретарки США Гілларі Клінтон. Заступник міністра юстиції США Род Розенстейн на основі цих аргументів непрямо рекомендував у ньому главі Білого дому звільнити Комі.

Раніше стало відомо, що спецпрокурор США по Росії Роберт Мюллер розслідує, чи причетний колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн до пошуків електронних листів Гілларі Клінтон, викрадених хакерами.

Як повідомлялося, спецпрокурор США Роберт Мюллер сформував велике журі присяжних для розслідування звинувачень щодо втручання Росії у президентські вибори у США, повідомили 3 серпня американські ЗМІ.

The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела повідомляє, що журі розпочало роботу впродовж «останніх тижнів». Його створення, за інформацією видання, розглядається як ознака того, що проведене Мюллером розслідування щодо втручання Росії і питання про можливу змову Москви з передвиборним штабом Дональда Трампа набирає обертів.

Агенція Reuters, цитуючи джерела, повідомляє, що виклики журі пов’язані з зустріччю сина Трампа з російським адвокатом у 2016 році.

За інформацією CNN, розслідування фокусується на можливих фінансових злочинах.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не Росія допомогла йому виграти у 2016 році президентські вибори.

Більше 60% опитаних соціологами центру Harris і центру американської політології Гарвардського університету заявили, що розслідування про зв'язки адміністрації президента США Дональда Трампа з Росією «завдає країні шкоди».

Читайте також статтю: «Трамп і імпічмент: хто кого?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: