У США перевірять, чи шукав Флінн викрадені хакерами листи Клінтон

У США перевірять, чи шукав Флінн викрадені хакерами листи Клінтон
Майкл Флінн

Раніше у пошуках листів кандидатки зізнався республіканський активіст Пітер Сміт

Спецпрокурор США по Росії Роберт Мюллер розслідує, чи причетний колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн до пошуків електронних листів Гілларі Клінтон, викрадених хакерами. Про це в суботу, 26 серпня, повідомляє The Wall Street Journal.

Знайти переписку Клінтон намагався республіканський активіст, підприємець Пітер Сміт, пише видання. Флінна він називав своїм союзником у цій ініціативі. Сміт розповів, що встановив контакти з п'ятьма угрупуваннями хакерів, які стверджували, що мають у своєму розпорядженні листи Клінтон. За словами Сміта, дві з цих груп були російськими.

Раніше стало відомо, що спецпрокурор Роберт Мюллер запросив у Білого дому документи, що стосуються колишнього радника президента США з нацбезпеки Майкла Флінна.

Крім того, Мюллер має намір допитати екс-главу апарату Білого дому Райнса Прібуса.

Нагадаємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер сформував велике журі присяжних для розслідування звинувачень щодо втручання Росії у президентські вибори у США, повідомили 3 серпня американські ЗМІ.

The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела повідомляє, що журі розпочало роботу впродовж «останніх тижнів». Його створення, за інформацією видання, розглядається як ознака того, що проведене Мюллером розслідування щодо втручання Росії і питання про можливу змову Москви з передвиборним штабом Дональда Трампа набирає обертів.

Агенція Reuters, цитуючи джерела, повідомляє, що виклики журі пов’язані з зустріччю сина Трампа з російським адвокатом у 2016 році.

За інформацією CNN, розслідування фокусується на можливих фінансових злочинах.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не Росія допомогла йому виграти у 2016 році президентські вибори.

Більше 60% опитаних соціологами центру Harris і центру американської політології Гарвардського університету заявили, що розслідування про зв'язки адміністрації президента США Дональда Трампа з Росією «завдає країні шкоди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: