ЗМІ: ФБР знайшло нові сліди втручання РФ в американські вибори

ЗМІ: ФБР знайшло нові сліди втручання РФ в американські вибори

ФБР нібито зафіксувало, що деякі облікові записи в соцмережах були використані для поширення неправдивих публікацій

Співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) зафіксували спроби поширення в соціальних мережах в день президентських виборів 2016 року сфабрикованих публікацій і підозрюють, що до цього може бути причетна РФ. Про це повідомляє CNN.

За версією джерел каналу, в день виборів 8 листопада 2016 року група фахівців ФБР з безпеки в кіберпросторі і контррозвідці вела спостереження за соціальними мережами, в тому числі Facebook і Twitter. Влада США нібито зафіксувала, що деякі облікові записи в соцмережах були використані для поширення неправдивих публікацій.

Повідомляється, що ФБР вважає, що зазначену діяльність здійснювали в тому числі особи, що знаходяться за межами США.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер сформував велике журі присяжних для розслідування звинувачень щодо втручання Росії у президентські вибори у США, повідомили 3 серпня американські ЗМІ.

The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела повідомляє, що журі розпочало роботу впродовж «останніх тижнів». Його створення, за інформацією видання, розглядається як ознака того, що проведене Мюллером розслідування щодо втручання Росії і питання про можливу змову Москви з передвиборним штабом Дональда Трампа набирає обертів.

Агенція Reuters, цитуючи джерела, повідомляє, що виклики журі пов’язані з зустріччю сина Трампа з російським адвокатом у 2016 році.

За інформацією CNN, розслідування фокусується на можливих фінансових злочинах.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не Росія допомогла йому виграти у 2016 році президентські вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: