Словаччина вводить комендантську годину на тлі пандемії коронавірусу

Словаччина вводить комендантську годину на тлі пандемії коронавірусу

Комендантська година діятиме на всій території країни з 20:00 до 1:00

У неділю, 28 лютого, уряд Словаччини ухвалив рішення ввести в країні з 3 березня комендантську годину, а також зобов’язати громадян носити в громадських приміщеннях респіратори, а не медичні марки.

Такі заходи вжито щоб забезпечити підвищений ступінь захисту від зараження коронавірусом.

Комендантська година діятиме на всій території країни з 20:00 до 1:00. В цей час з будинку можна буде вийти в разі поїздки на роботу або походу до лікаря.

Разом з тим з 5:00 до 20:00 громадянам буде заборонено виходити з дому без поважних причин, які повинні підтверджуватися документами.

Навчальні заклади поки продовжать роботу, проте учнів початкових класів та вихованців дитячих садків повинні будуть особисто приводити батьки, які направляються на роботу. Якщо батьки працюють з дому або зовсім безробітні - їх діти повинні перебувати вдома.

З 8 березня в країні буде введено обов’язкове носіння респіраторів в магазинах і громадському транспорті, а з 15 березня – їх буде необхідно носити у всіх громадських місцях. Виняток зроблено для дітей – вони і далі можуть користуватися медичними масками.

«Якщо до цього часу не буде досягнутий позитивний ефект, то в країні введуть локдаун, що передбачає закриття підприємств і жорсткі обмеження на пересування», – йдеться в повідомленні.

Згідно даним університету Джонса Хопкінса, станом на 28 лютого в Словаччині коронавірусом заразилися 308 083 людини. 7 189 осіб померли від ускладнень хвороби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: