Служба судової охорони візьме під охорону Антикорупційний суд до грудня

Служба судової охорони візьме під охорону Антикорупційний суд до грудня
Будівля Вищого антикорупційного суду
Ілюстративне фото

Голова Служби судової охорони Бондар: Вищий антикорупційний суд перейде під нашу охорону до кінця листопада цього року

Служба судової охорони має намір взяти під охорону Вищий антикорупційний суд до кінця листопада. Про це сказано у повідомленні пресслужби Служби судової охорони.

Голова Служби судової охорони Валерій Бондар зазначив, що питання організації охорони і безпеки Антикорупційного суду вже детально вивчені та проаналізовані, зроблені відповідні розрахунки сил і засобів.

«Вищий антикорупційний суд перейде під нашу охорону до кінця листопада цього року», - повідомив він.

Зазначається, що водночас проблемним залишається питання надання особистої фізичної охорони всім 38 суддям, адже відповідно до закону «Про Вищий антикорупційний суд» їм (а в разі необхідності - і членам їхніх сімей) надається цілодобова охорона, а також здійснюється цілодобова охорона житла судді, його майна.

Обговорюючи це питання, маршали судової охорони США Джон Сігрівс і Ернесто Гонсалес висловили готовність підготувати пропозиції про забезпечення фізичної безпеки суддям Антикорупційного суду тільки в разі реальної загрози їм або членам їхніх сімей.

Цю ідею підтримали голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич і керівник апарату суду Богдан Крикливенко.

Таким чином, учасники робочої зустрічі керівництва Антикорупційного суду і Служби судової охорони з групою експертів Служби маршалів США дійшли спільного висновку про необхідність внесення змін до чинного законодавства, зокрема конкретизації умов надання та зняття з судді Антикорупційного суду цілодобової фізичної охорони.

Раніше Служба судової охорони заявляла про намір взяти під охорону всі суди до 2021 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: