Собчак запропонувала провести в Криму новий незалежний референдум

Собчак запропонувала провести в Криму новий незалежний референдум

Ряд депутатів закликали притягнути журналістку до кримінальної відповідальності

Телеведуча Ксенія Собчак запропонувала провести у анексованому Криму новий незалежний референдум про статус півострова. Про це вона заявила на зустрічі з журналістами і прихильниками в Єкатеринбурзі, — повідомляє радіо «Свобода».

За словами Собчак, незважаючи на те, що Росія порушила міжнародні зобов'язання, «в Криму живуть російські люди», і до них не можна ставитися «як до суб'єктів геополітики». Тележурналістка також заявила, що не має наміру вести політичну агітацію на анексованому півострові.

Ксенія Собчак має намір балотуватися в президенти Росії на виборах у 2018 році. На прес-конференції 24 жовтня вона заявила, що з точки зору міжнародного права Крим — це територія України. Депутат Держдуми Наталія Поклонська у відповідь звинуватила Собчак у «неповазі до людей і батьківщини». За її словами, «статус Криму взагалі не обговорюється». Ряд депутатів закликали притягнути Собчак до кримінальної відповідальності.

Росія анексувала Крим у 2014 році. На півострові пройшов референдум, після того як територію взяли під контроль російські військові. За даними російської влади, більшість жителів Криму висловилися за входження до складу Росії. Світова спільнота референдум не визнала. Україна і країни Заходу вважають анексію півострова незаконною і ввели проти Кремля економічні санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: