Сьогодні Рада візьметься за банківський законопроєкт

Сьогодні Рада візьметься за банківський законопроєкт

Нардепи також мають намір заслухати голову НБУ

Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути законопроект №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, а також заслухати доповідь голови НБУ Якова Смолія. Окрім того, на початку засідання планується година запитань до уряду. Про це йдеться у порядку денному парламентарів.

Так, на початку засідання планується година запитань до уряду щодо подолання негативних економічних наслідків, викликаних коронавірусом, а також доповідь голови НБУ Якова Смолія про діяльність Нацбанку.

Також планується розгляд у другому читанні законопроекту №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, а також №3329-д щодо звільнення від оподаткування медиків, які борються з COVID-19.

Окрім того, передбачається розгляд законопроекту №2398-д про оборонні закупівлі, №3297 щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину, спричиненого коронавірусною хворобою, та №3377 щодо підтримки сфери культури, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з дією обмежувальних заходів через коронавірус.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571). За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

До слова, Фінансовий комітет Ради рекомендував нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: