Сьогодні відбудеться зустріч заступників дипрадників в «нормандському форматі»

Сьогодні відбудеться зустріч заступників дипрадників в «нормандському форматі»
Зустріч заступників дипломатичних радників і експертів в нормандському форматі відбудеться 17 липня в Парижі

Зустріч проходитиме в Парижі

Президент України Петро Порошенко. заявив, що у вівторок, 17 липня, у Парижі пройде зустріч у Нормандському форматі на рівні заступників дипломатичних радників лідерів країн Франції, Німеччини, України та Росії.

Про це він розповів в ефірі ICTV.

«17 липня відбудеться зустріч заступників дипломатичних радників і експертів в «нормандському форматі». Зустріч проходитиме в Парижі. Сьогодні для підготовки, за моїм дорученням, глава МЗС був відряджений до Берліна і ми робимо все можливе, щоб і в нормандському форматі за участю росіян, і в рамках контактної групи провести всі необхідні переговори», - заявив Порошенко.

Він зазначив, що для переговорів потрібно створити безпекові передумови.

Крім того, він додав, що готовий до прямого діалогу з Росією.

«Що стосується діалогу, я ніколи не ховаюся. За останні півтора місяці я двічі дзвонив (президенту Росії Володимиру,- ред.) Путіну, де мав дві теми для розмови», - розповів він.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Американський лідер говорив про ситуацію в Сирії, Ірані, КНДР тощо, але не згадав ані конфлікт на Донбасі, ані анексію Криму.

Разом із тим Путін у своєму виступі не раз згадав про Україну. Зокрема, він розповів, що президенти говорили про ситуацію на Донбасі, і російський лідер закликав американського колегу «налаштовувати» офіційний Київ на виконання Мінських угод. Також Путін заявив, що готовий продовжити транзит газу через Україну в разі вирішення суперечки в Стокгольмському арбітражному суді.

Окрім того, він повідомив, що під зустрічі з ним президент США Дональд Трамп не визнав незаконну анексію Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: