Спека повернеться до Києва вже через декілька днів

Спека повернеться до Києва вже через декілька днів

На Маковія, 14 серпня, температура знизитсья до комфортних показників

Прохолодна і свіжа погода в Києві збережеться ще на кілька днів. А з 11 серпня в місто повернеться спека і буде триматися до Маковія. Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Відома синоптик Наталія Діденко розповіла, чого чекати киянам від погоди цього тижня.

«Кияни. Перспектива тижня. Дихайте сьогодні, завтра та 9 серпня. Краса - +21+25, дощ лише сьогодні. 11, 12, 13 серпня - спека повернеться. На Маковія, 14 серпня, температура знизитсья до комфортних значень. Дощей не видно, окрім сьогодні», - повідомила синоптик.

Зараз, за словами Наталії, дощі пройдуть по всій Україні, але вже з 10 серпня вся країна знову почне страждати від високих температур повітря.

На початку серпня  кияни пережили найспекотніший день за 137 років.

Напередодні залізничники Придніпровської магістралі зафіксували найвищу температуру + 51 градус на станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове, Верховцеве.

Нагадаємо, країни ЄС запровадили червоний рівень небезпеки через аномальну спеку.

За даними служби, на цей час екстремальні погодні умови зафіксовані на території Італії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Сербії, Угорщини, Румунії, Польщі, Швейцарії та Словенії.

Зазначено, що влада Іспанії, Франції, Греції, Македонії і Болгарії ввели помаранчевий рівень небезпеки. У деяких районах даних держав стовпчик термометра подолав позначку в 40 градусів.

Крім того, за даними газети Guardian, щонайменше дві людини загинули через аномальні погодні умови в Румунії та Польщі, ще десятки госпіталізовані.

Раніше повідомлялося, що у Луцьку від спеки померла жінка під час поїздки у тролейбусі. Їй також було 60 років.

Крім того, в Одесі на території Військово-медичного клінічного центру Південного регіону (раніше – 411-й військовий госпіталь) помер 55-річний начальник однієї з клінік установи. У клінічному центрі повідомили, що серцеву недостатність могла спровокувати аномальна спека.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: