Спікер Верховної Ради Парубій відзначає 48-річчя

Спікер Верховної Ради Парубій відзначає 48-річчя
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій 31 січня святкує день народження 

Андрій Парубій стояв на барикадах обох Майданів

Голова Верховної Ради Андрій Парубій в четвер, 31 січня, відзначає 48-й день народження.
Він народився 31 січня 1971 року в Червонограді (Львівська область). Він одружений і виховує дочку Ярину.

Слід зазначити, що Андрій Парубій стояв на барикадах обох Майданів. Під час Євромайдану був комендантом Самооборони Майдану. До цього, під час Помаранчевої революції Парубій був комендантом Українського дому.

У 1994 році Парубій закінчив історичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка, отримавши диплом спеціаліста за спеціальністю «історик, викладач історії».

У 2001 році він закінчив аспірантуру національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «політологія і соціологія».

У 1990-1994 і 2002-2007 роках - депутат Львівської обласної ради, а в 1994-1998 роках - Львівської міської ради.

У 2007-2012 роках - депутат Верховної Ради 6-го скликання від блоку «Наша Україна - Народна самооборона», а в 2012-2014 роках - депутат Ради 7-го скликання (фракція «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»).

З лютого по серпень 2014 року обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони. Наразі є членом РНБО.

У 2014 році обраний до Ради 8-го скликання за списком партії «Народний фронт». 14 квітня 2016 року Парубія було обрано головою Верховної Ради України. Він замінив на цій посаді Володимира Гройсмана, який очолив Кабінет міністрів України

Нагадаємо, 17 січня, у Верховній Раді сталася словесна перепалка між спікером Андрієм Парубієм та лідером фракції «Опозиційний блок» Вадимом Новинським. Олігарх вимагав зняти з розгляду законопроект щодо зміни підлеглості релігійними громадами. Під час одного з таких голосувань лідер «Опоблоку» Новинський зайшов до президії і вимагав від Парубія зняти з розгляду законопроект. Спікер на провокації екс-регіонала не піддався, а Новинському лаконічно відповів: «Відійди від мене, нечисть! Відійди!».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: