Спіймали на гарячому. Співробітника СБУ затримали час одержання тисячі доларів хабара

Спіймали на гарячому. Співробітника СБУ затримали час одержання тисячі доларів хабара
Фото ZN.ua

Сбушник вимагав тисячу доларів за повернення раніше вилученої комп’ютерної техніки

Військова прокуратура спільно зі співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБУ затримала під час одержання хабаря в розмірі 1 тис. дол. старшого оперуповноваженого відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Полтавській області. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

«Зазначена особа висунула вимогу суб’єкту господарської діяльності надати йому неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за повернення раніше вилученої комп’ютерної техніки. Також за неперешкоджання в господарській діяльності підприємця правоохоронець вимагав сплачувати йому 300 доларів США щомісячно», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, спочатку співробітник СБУ отримав 600 дол. (плату за 2 місяці безперешкодної діяльності підприємства) та під час одержання 1 тис. дол. (за повернення комп’ютерної техніки) був затриманий правоохоронцями. На даний час вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади та накладенням арешту на тимчасово вилучене майно. Тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомлялось,  СБУ заявили про викриття одного з одеських суддів та адвоката на вимаганні грошей з обвинуваченого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: