Справа екс-перекладача Гройсмана: Єжова вербували спецслужби РФ у Петербурзі

Справа екс-перекладача Гройсмана: Єжова вербували спецслужби РФ у Петербурзі
Затриманий російський шпигун Станіслав Єжов

Прокурор в ході засідання надав докази співпраці Єжова зі спецслужбами Російської Федерації

Прокурор по справі колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова заявив у суді, що обвинувачений має родинні стосунки у Росії, а також, що Єжова вербували у Санкт-Петербурзі. Про це він заявив у залі Голосіївського суду.

Прокурор в ході засідання продовжив читати обвинувальний акт.

«Протягом 2017 року Єжов здійснював здобуття відомостей про діяльність у зовнішньополітичній сфері. Встановлено, що з 2005 по 2007 рік він перебував у довгих відрядженнях у Словенії та США. Після повернення в Україну він потім часто повторював візити до Росії», - розказав прокурор.

Далі прокурор надав докази співпраці Єжова із спецслужбами Російської Федерації.

«В ході проведення заходів було встановлено фактичне місце роботи Єжова.  Встановлено, що має родинні стосунки у Росії. Це підтверджує нашу теорію. СБУ надала інформацію, що Єжов направляв листи на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru. Ця електронна адреса належить спецслужбам і зареєстрована у місті Санкт-Петербург», - додав прокурор.

Адвокат Валентин Рибін після цього заперечив щодо долучення даних документів.

Окрім того, за словами прокурора, слідство встановило, що 24.07.2015 Єжов літав до Санкт-Петербурга, 25.09.2015 - також до Санкт-Петербурга, 26.12.2015 - до Мінська, 09.08.2016 - до Мінська, 20.01.2017 - до Мінська, 04.08.2017 - знов до Мінська», - заявив прокурор.

За його словами, дружина Станіслава Єжова також літала із ним.

«Все це підтверджує зв'язок Єжова із спецслужбами РФ. Його вербували на території Санкт-Петербурга», - резюмував прокурор.

Нагадаємо, у кінці серпня держобвинувачення у справі заявило, що зустріч Гройсмана і спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера в 2017 році була записана. Прокурор Олексій Вдовиченко зазначив, що запис розмови під час зустрічі прем'єра з Волкером була надіслана на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru.

У грудні контррозвідка СБУ виявила в Кабінеті міністрів російського шпигуна.

Підозрюваного затримали ввечері 20 грудня. Він працював особистим перекладачем прем'єра Гройсмана.

21 грудня Єжову було оголошено про підозру.

У СБУ повідомляли, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБ України задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку.

Злочин кваліфікували за ч.1 ст.111 ККУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: