Справа розстрілу Майдану: суд розглядає клопотання про заочне розслідування

Справа розстрілу Майдану: суд розглядає клопотання про заочне розслідування

Янукович заявив про готовність брати участь у розгляді в суді клопотання ГПУ щодо спеціального досудового розслідування справи про репресії проти учасників Євромайдану

Печерський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про надання дозволу на спеціальну (заочну) процедуру досудового розслідування щодо екс-президента-втікача Віктора Януковича в справі про організацію розстрілу мітингувальників під час Революції гідності.

Судове засідання розпочалося з продовження дослідження матеріалів справи.

Зазначимо, що наразі судом було вивчено 6 із 92 томів.

Нагадаємо, Янукович заявив про готовність брати участь у розгляді в суді клопотання ГПУ щодо спеціального досудового розслідування справи про репресії проти учасників Євромайдану. 

Також він повідомив, що не отримував інформації від ГПУ, а також російської прокуратури щодо суті звинувачень і злочинів, у вчиненні яких його підозрюють. Він закликав суд не піддаватися на політичний тиск і забезпечити гласність і прозорість судового розгляду. Екс-президент наполягає на забезпеченні своєї участі в розгляді в порядку, передбаченому українським та міжнародним законодавством, - шляхом надання міжнародної правової допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: