«Справа рюкзаків»: прокурор наполягатиме на арешті Авакова-молодшого

«Справа рюкзаків»: прокурор наполягатиме на арешті Авакова-молодшого
Олександр Аваков у залі суду

Обвинувачення наполягатиме на обранні запобіжного заходу Олександру Авакову у вигляді тримання під вартою

Захист сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра вважає апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на запобіжний захід необгрунтованою. Про це адвокат Андрій Федур заявив у коментарі журналістам, повідомляє «Укрінформ».

«Апеляція, на мій погляд, є абсолютно необгрунтованою; з моєї точки зору, задоволенню не підлягає. Хоча, я, мабуть, погодився б з тим, щоб апеляція прокурора була задоволена частково: щоб рішення слідчого судді було скасовано, і Апеляційний суд ухвалив рішення, де б відмовив у обранні запобіжного заходу, оскільки для цього немає жодних правових підстав», - сказав Федур.

У свою чергу прокурор САП Василь Кричун у коментарі журналістам пояснив причини подання апеляції.

«Це не зміна позиції, просто уважніше прочитавши ухвалу слідчого судді, ми дійшли висновку, що підстави для апеляційного оскарження є. Дійсно, коли суд обирає запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, запобіжний захід не оскаржується. Але суд відмовив у обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а відмова у триманні під вартою оскаржується в апеляційному порядку», - зазначив Кричун.

Прокурор додав, що обвинувачення наполягатиме на обранні запобіжного заходу Олександру Авакову у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 5 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Олександр Аваков здав на зберігання до Міграційної служби свій внутрішній та закордонний паспорти.

Як повідомляв «Главком», 1 листопада ввечері суд відпустив Авакова-молодшого під особисте зобов’язання у справі про розкрадання державних коштів. Він має здати паспорти та носити електронний браслет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: