Справа Савченко за кілька днів дійде до суду – Матіос

Справа Савченко за кілька днів дійде до суду – Матіос

Вже проведені всі необхідні слідчі дії

У найближчі десять днів буде закінчено досудове слідство у справі народного депутата Надії Савченко та її спільника Володимира Рубана, яких звинувачують у підготовці теракту та спробі повалення державної влади.

Про це в ефірі «Прямого» заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«У найближчі десять днів розслідування справи  підозрюваних – Рубана і нардепа Савченко – буде закінчене, вже проведені всі необхідні слідчі дії, їм будуть надані матеріали для ознайомлення. Вони ознайомляться – і справа буде спрямована до суду, згідно КПК. Військова прокуратура підтримуватиме державне публічне обвинувачення», - зазначив Матіос.

За його словами, після закінчення досудового слідства він разом із генеральним прокурором Юрієм Луценком проведе прес-конференцію.

Нагадаємо, 13 липня суд продовжив термін тримання під вартою без можливості внесення застави народного депутата України Надії Савченко.

Раніше соратниця Савченко повідомила, що Надія у СІЗО дуже схудла.

4 червня Служба безпеки оприлюднила висновки детектора брехні щодо справи Савченко.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та керівництво правоохоронних органів.

23 березня Савченко оголосила про голодування, заявивши про «неправильне» рішення влади її «закрити».

Читайте також: Віра Савченко: Ляшко відкрито казав «я спалю цю трибуну», але його чомусь не закривають, як Надю

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: