СБУ оприлюднила висновки детектора брехні щодо справи Савченко

СБУ оприлюднила висновки детектора брехні щодо справи Савченко

За інформацією СБУ, поліграф засвідчив, що нардеп готувалася здійснити теракт в урядовому кварталі та будівлі парламенту

Психологічна експертиза з використанням поліграфу зробила обґрунтовані висновки щодо намірів народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють у підготовці теракту в парламенті.

Про це у понеділок, 4 червня, повідомляє прес-центр СБУ.

«За результатами проведеного дослідження комісією експертів надано категоричні висновки про наявність у Савченко позитивних психофізіологічних реакцій, які свідчать, зокрема, про те, що Савченко обговорювала плани насильницького повалення конституційного ладу, брала участь у незаконних діях з поваленням конституційного ладу та особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу», - заявили у СБУ.

Зазначається, що нардеп також «обговорювала плани збройного захоплення влади та брала участь у підготовці збройного захоплення влади, для чого з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади підшукувала та перевозила зброю».

«Розроблені плани з насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади Савченко обговорювала з Рубаном В.В., Захарченком О.В., Тимофєєвим О.Ю. Савченко обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, зокрема особисто розподіляла ролі в замахах. Нею був розроблений чіткий план вбивства керівників держави, вона домовлялася зі спільниками, хто і що має робити під час замаху на вбивство керівників держави. Свої плани вона доводила до Тимофєєва О.Ю. та Рубана В.В.», - підкреслили в СБУ.

Повідомляється, що поліграф засвідчив, що Савченко готувалася здійснити теракт в урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради.

Разом з тим, як повідомили в СБУ, експерти не виявили позитивних психофізіологічних реакцій на питання, поставлені стороною захисту, зокрема: чи бажала Савченко змінити владу в Україні в конституційний спосіб, чи вважає вона діяльність президента України, народних депутатів, прем’єр-міністра, секретаря РНБО, членів Кабінету міністрів, керівників політичних партій злочинною.

«У зв’язку зі свідомою протидією Савченко проведенню судової психологічної експертизи з використанням поліграфу комісія експертів не змогла поставити їй всі запитання, а проведення експертизи було припинене», - говориться у повідомленні Служби безпеки.

Нагадаємо, 22 травня Апеляційний суд Києва залишив під вартою нардепа Надію Савченко.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та керівництво правоохоронних органів.

Читайте також: Віра Савченко: Ляшко відкрито казав «я спалю цю трибуну», але його чомусь не закривають, як Надю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: