Справа Шабуніна: у медичних документах «потерпілого» Філімоненка виявлені підозрілі невідповідності

Справа Шабуніна: у медичних документах «потерпілого» Філімоненка виявлені підозрілі невідповідності
Скрін-шот побиття Філімоненка

Відомий антикорупціонер звинувачується у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості, які чомусь були зафіксовані лише через 12 днів після конфлікту

Дніпровський районний суд Києва надав адвокатам голови громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна тимчасовий доступ до оригіналів медичної картки та іншої медичної документації помічника народного депутата і «журналіста» Всеволода Філімоненка, які перебувають у володіння Київської міської клінічній лікарні № 12.

Про це стало відомо «Главкому» з судових ухвал від 19 жовтня.

Згідно з судовими матеріалами, перелом у Філімоненка було виявлено саме 20 червня, а не в день завдання удару Шабініним (8 червня). Так, 20 червня Філімоненку було проведено комп'ютерну томографію, за результатами якої виявлено перелом передньої стінки лівої гайморової пазухи з помірним зміщенням уламків вглиб пазухи.

При цьому, під час лікування в Київській міській клінічній лікарні № 12 потерпілому 16 червня було проведено магнітно-резонансну томографію головного мозку, яка не виявила патологічно вагомих структурних змін.

Ще раніше, 8 червня спіральна комп'ютерна томографія також не підтвердила у потерпілого Філімоненка суттєвих змін або патологій.

Як відомо, 8 червня цього року Шабунін ударив кулаком в обличчя Філімоненка біля Дніпровського військкомату. Це сталося внаслідок низки словесних провокацій останнього. Після цього Філімоненко бризнув в обличчя антикорупціонера із газового балончика.

Нагадаємо, що Головне управління Національної поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 повідомило Віталію Шабуніну про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне спричинення тілесного ушкодження середньої тяжкості, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя, але спричинило тривалий розлад здоров'я).

Водночас Шабунін вважає справу щодо побиття ним Філімоненка, який представлявся журналістом видання «Голос народу», замовною.

16 серпня Дніпровський районний суд Києва застосував до підозрюваного Шабуніна запобіжний захід у виді особистого зобов'язання. І поклав на нього обов'язки: повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи.

Більше читайте у статті «Главкома» «Справа Шабуніна: злочин і кара. Усі подробиці»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: