Справа «діамантових прокурорів» лежить в суді довше, ніж ми її розслідували – Касько

Справа «діамантових прокурорів» лежить в суді довше, ніж ми її розслідували – Касько

Справа «діамантових прокурорів» вісім місяців знаходиться в судах, зазначив Касько

Колишній заступник Генпрокурора Віталій Касько в інтерв’ю «Главкому» розповів, що неодноразово звертав увагу на те, що інші справи щодо так званих «діамантових прокурорів» лежать у ГПУ мертвим вантажем і не розслідуються.

«Щодо так званої «сміттєвої справи», то Корнійцю ще нами була оголошена підозра у тому, що він заволодів сміттєвим бізнесом іншої людини шляхом вимагання за участю сестри. Як на мене, ця справа підкріплена серйозними доказами, вона була закрита за вказівкою когось із керівництва ГПУ і я скасовував постанову про її закриття. Зараз я дуже сподіваюся, що вона піде до суду після того, як ми неодноразово звертали увагу на те, що інші справи щодо так званих «діамантових прокурорів» лежать у ГПУ мертвим вантажем і не розслідуються. Є справи по незаконному збагаченню цих осіб, по зникненню речових доказів (діамантів та інших коштовностей) із кримінального провадження – всього їх було п’ять. Сподіваюсь, справа по сміттєвому бізнесу буде якнайшвидше направлена до суду, бо вона в черговий раз демонструє, як поводять себе деякі прокурори, по суті, займаючись рекетом. А щодо зацікавленості прокуратури, то давайте прослідкуємо хронологію. Ще у липні минулого року ми затримали «діамантових прокурорів» і в грудні направили справу до суду. Причому Шокін зі Столярчуком паралельно щодо нас самих вели слідство і всіляко перешкоджали її розслідуванню, але ми свою справу зробили. З тих пір вісім місяців справа знаходиться в судах – тобто розслідували ми її менше, ніж вона розглядається в суді першої інстанції», - розповів Касько.

За його словами, справа «діамантових прокурорів» вісім місяців знаходиться в судах. 

«З одного боку, це проблема суду, а з другого – прокуратура є стороною в процесі, і вона мала б висловлювати принаймні незадоволення, що процес затягується. Тим не менше, вже вісім місяців все це відбувається і немає кінця-краю. Мабуть, розрахунок на втрату резонансу цієї справи і її зведення нанівець. Побачимо, чи не буде справа по сміттєвому бізнесу теж розглядатися два-три роки, коли всі вже забудуть, хто такі Корнієць і Шапакін», - зазначив екс-заступник Генпрокурора.

Касько вважає, що гіпотетично «діамантові прокурори» можуть втекти з країни, якщо побачать, що розслідування йде «не для галочки».

«Гіпотетично можуть. В такого роду справах дуже важливо, щоб не тільки розслідування, а й правосуддя відбувалося публічно і швидко. Якщо воно відбудеться через два роки, суспільство не відчуватиме, що у влади є реальне бажання боротися з корупцією. У справі цієї категорії судовий розгляд мав би бути показовим, швидким і публічним», - підкреслив Касько.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: