Справу про розкрадання «кіотських грошей» скеровано до суду

Справу про розкрадання «кіотських грошей» скеровано до суду
Суд

До кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб

За результатами досудового розслідування кримінального провадження за фактом замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як компенсації продажу одиниць установленої кількості викидів парникових газів, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 6 червня обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду Києва для розгляду по суті. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Зібраними матеріалами встановлено, що група осіб, до складу якої входили службові особи ДП «Укрекоресурс», шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній у тендерних процедурах «Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов» вчинили замах на заволодіння державними коштами у сумі 336 009 811, 63 грн», - йдеться в повідомленні.

За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб.

  • Так, директору ДП «Укрекоресурс» Ковалю О.Ю. інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
  • Двом співробітникам ДП «Укрекоресурс» − членам комісії з проведення конкурсних торгів Кравченку Р.В. та Добриловській О.А. інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
  • Директору комунального підприємства «Одесміськсвітло» Прокопцю О.В., який шляхом підробки забезпечив необхідними документами фіктивні підприємства для участі у тендерних закупівлях, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
  • Колишньому працівнику ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» Соколову Д.Д. інкримінується вчинення пособництва у замаху на заволодіння державними коштами та використання підробленого документа, а саме кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 пособництво у замаху на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документу) КК України. Ураховуючи, що останній перебуває у міжнародному розшуку, на підставі ухвали слідчого судді досудове розслідування відносно вказаної особи здійснюється у передбаченому главою 24-1 КПК України порядку щодо спеціального досудового розслідування (in absentia). 
  • САП зазначає, що «вироками судів вже засуджено двох осіб (Слєпченко А.В. та Безпала О.В.) за вчинення фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України)».
  • Також матеріали досудового розслідування щодо одного із співучасників за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (пособництво у замаху на заволодіння чужим майном) КК України та двох осіб за підозрою у вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України виділено в окреме провадження у зв’язку з оголошенням їх розшуку.

«За висунутим обвинуваченням за ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України особам загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», - повідомляє САП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: