США хочуть спростити візовий режим для іноземних підприємців

США хочуть спростити візовий режим для іноземних підприємців

Барак Обама сподівається видати візи трьом тисячам підприємців

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами планує спростити видачу віз підприємцям-іноземцям, які хочуть розпочати бізнес у США. Про це повідомляє «Голос Америки».

Відповідно до пропозиції Білого дому, підприємці, які володіють принаймні 15% пакетів акцій у новостворених за останні три роки проектах у США і заручилися підтримкою американських інвесторів принаймні на 345 тисяч доларів, можуть отримати тимчасовий дозвіл на проживання та роботу в США.

В Адміністрації вірять, що затвердять нові правила до закінчення терміну президентства Обами й очікують, що принаймні 3 тисячі підприємців скористаються цією можливістю.

Макс Левчин, виходець із України, співзасновник PayPal та низки інших успішних компаній у США, написав відкритий лист у Білий Дім: «Це чудовий, конкретний крок задля створення нових робочих місць у США та збільшення кількості історій успіху для талановитих людей з усього світу».

Адміністрація сподівається, що нові правила увійдуть у силу вже до кінця президентського терміну Обами, який стікає 20 січня 2017 року. Пропозиція є втіленням у життя обіцянки Обами «привернути до США найкращих, найталановитіших підприємців для розвитку нових великих компаній тут», - зазначив радник президента з питань політики в сфері технологій Том Калі.

За його словами, саме іммігранти заснували чверть високотехнологічних компаній по всій країні та понад половини стартапів у Силіконовій Долині.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв депортувати нелегальних іммігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: