США і Туреччина домовилися створити у Сирії спільний штаб

США і Туреччина домовилися створити у Сирії спільний штаб
Американські військові у Сирії об'єднаються із турецькими для спільних дій 

Вашингтон і Анкара домовилися вжити додаткових заходів для безперешкодного повернення сирійців на батьківщину

Міністерство оборони Туреччини погодилося створити спільний зі США операційний центр для координації і управління діями щодо створення «зони безпеки» на півночі Сирії

Після триденних переговорів в Анкарі досягнута домовленість про створення в Туреччині турецько-американського штабу, передає Reuters.

Турецьке військове відомство також заявило, що Вашингтон і Анкара домовилися вжити додаткових заходів для безперешкодного повернення сирійців в Сирію.

Раніше повідомлялося, що Сирія не хоче воювати із Туреччиною. Про це заявив міністр закордонних справ Сирії, після того як Туреччина сказала, що один з її постів у сирійському регіоні Ідліб атакували з району, який контролюють сирійські урядові сили.

Росія, яка підтримує президента Сирії Башара Асада в громадянській війні в його країні, і Туреччина, яка довгий час підтримувала повстанців, минулого року домовилися про зони деескалації в регіоні.

З квітня сирійські урядові сили та їхній союзник Росія активізували обстріли і бомбардування району, вбиваючи десятки мирних людей.

Уряд і його російські союзники говорять, що ця акція є відповіддю на порушення угоди повстанцями, зокрема вони нарікають на нібито присутність бойовиків у демілітаризованій зоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: