США охопили лісові пожежі: людей евакуйовують (відео)

США охопили лісові пожежі: людей евакуйовують (відео)
Спекотна погода ускладнює боротьбу з полум'ям
Фото: Скріншот відео CNN

Найбільші пожежі лютують в Орегоні, Каліфорнії, Айдахо і в штаті Аляска

У США лісові пожежі вже охопили понад 340 000 акрів землі (137 000 гектарів – «Главком»), тому влада попереджає, що великій кількості мешканців штату Орегон слід підготуватися до евакуації. Про це інформує CNN.

Відомо, що наразі в 13 штатах США зафіксували 80 великих лісових пожеж. Близько 20 000 осіб задіяні в гасінні вогню. Найбільші пожежі вирують в Орегоні, Каліфорнії, Айдахо і в штаті Аляска.

«Ця пожежа – справжній виклик, і в найближчому майбутньому ми розраховуємо на тривалу боротьбу», – прокоментував ситуацію один із пожежників.

Як повідомляють, спекотна погода ускладнює боротьбу з полум'ям.

«Погода дійсно проти нас. Буде спекотно, буде сухо, а вітер буде нестабільним, що прискорить нагрівання і принесе більше повітря. Все, що негативно для пожежників – позитивно для вогню», – кажуть рятувальники.

За їхніми словами, для придушення вогню необхідна зміна погоди. Прогнозують, що деякі пожежі вдасться загасити лише з приходом опадів.

Тич часом у канадській провінції Британська Колумбія лісова пожежа знищила майже все містечко Літтон й пошкодила місцеву гідроелектростанцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: