США відправили додаткові війська в Сирію задля безпечного виведення своєї армії - ЗМІ

США відправили додаткові війська в Сирію задля безпечного виведення своєї армії - ЗМІ
Американські армійці прибудуть у Сирію, щоб допомогти вивести війська і техніку 

Президент США Дональд Трамп у грудні оголосив про виведення американських військ з Сирії

Американські військові в останні дні перекинули додаткові війська в Сирію, щоб забезпечити безпечний вихід з країни інших американських військовослужбовців.

Про це повідомляє СNN, посилаючись на два джерела в оборонному відомстві.

Джерела не стали розкривати деталі того, де в країні розміщені військові або скільки їх було відправлено. Також не відомо, якого роду війська було направлено, та CNN припускає, що може йтися про піхоту.

За словами офіційних осіб, додаткові війська необхідні для забезпечення безпеки військ та техніки, які виводяться наземним і повітряним транспортом, а також для забезпечення додаткової безпеки на місцях у міру скорочення чисельності військ США.

Додаткові війська можуть перекидатися в різні райони Сирії та за необхідності залишати країну і повертатися на її територію, зазначили джерела.

14 січня Дональд Трамп підтвердив, що процес виведення американського збройного контингенту із Сирії офіційно розпочався.

Нагадаємо, 12 січня у Пентагоні заявили, що поки не розпочали переміщення підрозділів військового контингенту з Сирії, зараз йдеться лише про проведення «логістичних заходів» задля майбутнього організованого виведення американських військових з цієї близькосхідної країни.

Також у Пентагоні вважають, що процес виведення військ із Сирії триватиме не менше року.

У грудні минулого року президент США Дональд Трамп оголосив про рішення вивести американські війська з Сирії. На сирійській території американці насамперед підтримували формування «Демократичних сил Сирії» (SDF), де провідною силою є курдські «Загони народної самооборони» (YPG), у боротьбі проти терористичного угруповання «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: