США висунули звинувачення російській юристці Весельницькій

США висунули звинувачення російській юристці Весельницькій
Росіянка Наталія Весельницька

Юристу загрожує 10 років в'язниці

Федеральна прокуратура Нью-Йорка звинуватила російського адвоката Наталю Весельницьку в перешкоджанні розслідуванню у справі про відмивання грошей невідомим російським бізнесменом і його інвестиційною фірмою.

Про це повідомляє CNN.

Компанія неназваного бізнесмена намагалась легалізувати гроші, викрадені з російського бюджету. 

Зокрема, у ході розслідування мін'юст США попросив сприяння у влади Росії, проте отримав відмову. 

Так, Весельницька потай допомогла високопоставленому російському прокурору скласти офіційну відповідь Росії на запит США щодо допомоги в цьому розслідуванні.

Водночас юристка належала до захисту, тому співпраця з високопоставленим російським прокурором -це перешкоджання правосуддю. 

Якщо її звинувачення підтвердяться, юристу загрожує 10 років в'язниці. Втім, наразі Весельницька перебуває у Росії, тому навряд її можна буде заарештувати. 

Раніше президент США Дональд Трамп прокоментував факт зустрічі свого сина з російським юристом Наталією Весельницькою.

Нагадаємо, Наталія Весельницька заявила, що Трамп-молодший в червні 2016 року натякав на можливість відміни акту Магнітського.

Нагадаємо, зустріч Трампа-молодшого з Наталією Весельницькою відбулася в червні 2016 року в Нью-Йорку, через два тижні після того, як Трамп став кандидатом у президенти США від Республіканської партії. У зустрічі також взяли участь зять Трампа Джаред Кушнер і глава президентської кампанії Трампа на той момент Пол Манафорт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: