США витратить більше $3 мільярдів на стримування Росії в Європі

США витратить більше $3 мільярдів на стримування Росії в Європі
Армія США

Гроші підуть на Ініціативу з підтримки безпеки Європи в 2017 році

Нижня палата Конгресу США схвалила виділення Пентагону в наступному фінансовому році 3,42 мільярда доларів на Ініціативу з підтримки безпеки Європи.

Про це повідомляє DW.

«Планується перейти до переважної підтримки європейських партнерів і союзників США для «стримування Російської Федерації», - цитує агентство  опублікований на сайті Конгресу документ.

Нагадаємо, згідно з документом, передбачається також обмежити військове співробітництво між США і РФ. За деякими винятками, кошти з американського оборонного бюджету не можна буде витрачати ні на які двосторонні військові проекти, поки РФ не «припинить окупацію української території і агресивні дії, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів НАТО».

Другою умовою для відновлення співпраці названо виконання Москвою умов мінських угод. Окремо зазначено, що США не заперечують статусу російських військових баз в Криму, які перебувають на території України на підставі угоди від 1997 року.

У тексті обумовлено, що кошти також не можна витрачати на «будь-які дії, які можуть сприяти визнанню суверенітету РФ над Кримом». Крім того, передбачається поліпшити і розширити військову співпрацю США з Україною, зокрема, надавши спорядження і технічну підтримку Державній прикордонній службі України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: